Условия за ползване

ОБЩИ УСЛОВИЯ НА ОНЛАЙН МАГАЗИН MYHAZY.COM

1.ДАННИ ЗА ДОСТАВЧИКА
Информация съгласно Закона за електронната търговия и Закона за защита на потребителите:

Наименование на Доставчика: “фирма”, седалище и адрес на управление: “ЕИК” Регистрация по Закона за данък върху добавената стойност

Данни за кореспонденция: 

Надзорни органи: 

(1) Комисия за защита на личните данни

Адрес: гр. София, ул. „Проф. Цветан Лазаров” № 2, 

тел.: (02) 940 20 46 факс: (02) 940 36 40

Email: kzld@government.bg, kzld@cpdp.bg Уеб сайт: www.cpdp.bg

(2) Комисия за защита на потребителите 

Адрес: 1000 гр. София, пл.”Славейков” №4А, ет.3, 4 и 6, 

тел.: 02 / 980 25 24 факс: 02 / 988 42 18 гореща линия: 0700 111 22 Уеб сайт:  www.kzp.bg 

Настоящите Общи условия представляват правно споразумение със задължителна, обвързваща сила между магазин www.myhazy.com и потребителите във връзка с услугите, предлагани от www.myhazy.com. С разглеждането на страниците, натискането на обектите или връзките, разположени на страниците на www.myhazy.com, Вие се съгласявате, приемате и се задължавате да спазвате тези Условия за обслужване.

2.ПОРЪЧКАТА
Всяка поръчка на продукт или услуга през системата на “фирма” е свързана със задължение за плащане по избран от Вас начин на плащане. Поръчки приемаме 24 часа в денонощието, също и в почивните дни и в дните на официалните празници. В процеса на поръчка, имате възможност да видите продуктите, които купувате и техните цени, Вашите имена, E-mail, телефон, адрес, пощенски код, начина на доставка и начина на плащане. За всяка поръчка ще получите потвърждение само по e-мейл.  За промяна в статуса на поръчката (потвърждение, обработване, изпращане и др.) ще бъдете уведомявани по е-мейл. Поръчката на продукт/и през е-магазина означава изразено съгласие за сключване на договор за дистанционна продажба, който се регулира от Закона за защита на потребителите.

Проблеми при изпълнение на поръчката

Въпреки че се стремим да изпълняваме всички поръчки с точност, изпълнението на Вашата поръчка може да бъде възпрепятствано поради някоя от следните причини:

  1. Правим всичко възможно да разполагаме с наличност и да обновяваме наличностите своевременно, но е възможно някой от поръчаните продукти да не е наличен; в този случай ще се свържем с Вас в най-кратък срок по телефон или с e-mail съобщение.
  2. Посочили сте грешни или непълни данни за доставка –  имена, адрес, телефон, пощенски код.

При несъответствие между получените и поръчаните продукти или възникване на неточност по наша вина, ще поемем разходите по последващо връщане и замяна на несъответстващите продукти. При невъзможност за доставка не по вина на “фирма” (не се намирате на посочения адрес или не отговаряте на обажданията на доставчика), Вашата поръчка ще бъде върната при нас докато се свържем с Вас.

 Доставка и получаване на продуктите

  1. С изпращането на потвърждение за поръчка, Вие се съгласявате да заплатите цената на избраните продукти и посочената стойност на транспортните разходи.
  2. Доставка на адрес: избира се в процеса на поръчка след попълване на точен адрес, имена, пощенски код, предпочитана дата на доставка и допълнителни инструкции.

Отказ от поръчка и връщане

Можете да върнете закупените от нас продукти без причина за връщане в рамките на 14 дни от датата на закупуването при следните условия:

– Продуктите да са в оригиналната си опаковка

– Да няма следи от употреба, нарушен вид или зацапване

– Да включите оригиналната фактура или поръчка, с която сте получили продуктите (с Вашата поръчка ще получите придружаващ документ оригинална фактура)

– Разходите по връщането на продуктите са за Ваша сметка. 

Адрес за връщане на продукти: “адрес на фирма”

Рекламации и въпроси към нас

Моля, свържете се с нас на имейл:, за да обсъдим всякакви въпроси, свързани с продуктите или услугите, предоставяни от “фирма”

3.ЦЕНИТЕ
Всички цени са в лева с включен ДДС. Цените на продуктите са показани без цената за доставка. Работим съгласно условията на сключен договор за извършване на куриерски услуги между “фирма” и “myhazy фирма”. Цените на услугите са винаги коректно отбелязани и обновени и се визуализират в момента на поръчката. Товарителниците се изготвят с помощта на софтуерно приложение “доставчик” въз основа на сключен договор и се обновяват онлайн от “фирма доставчик” .Ние не предлагаме услуга тест и проверка на пратката. 

Време за доставка: Поръчки, които са направени до 13:00ч. през работни дни, се обработват в същия ден. Направените след 13:00ч. и тези през неработни дни, се обработват в първия следващ работен ден. Доставката до клиента отнема 1-2 работни дни от обработката на дадената поръчка.

4.ЧЕСТО ЗАДАВАНИ ВЪПРОСИ
Мога ли да получа своята пратка от офис на Speedy?

Да, можете да получите пратката в офис на Speedy. Може да изберете офис на Спиди от списъка или в полето “улица” и “номер” да посочите адрес на куриерската фирма. 

Мога ли да получа своята пратка от автомат на Speedy?

Да, можете да получите пратката в автомат на Speedy. При избора на тази опция, трябва да платите с карта. 

В какви часове куриерите извършват доставка?

Куриерите доставят пратки в работните дни обикновено между 8.00 и 18.00 ч., в зависимост от населеното място, метеорологичните условия и спедитора.

Дали куриерът ще ни уведоми преди доставката?

В повечето случаи куриера ще информира получателя, но ние не можем да гарантираме това – куриерът няма такова задължение.

По какъв начин мога да се свържа с куриера?

Най-лесният начин е да се свържете с куриерска фирма Speedy на номер: 1 7001 7001 и да подадете номера на пратката.

5.СПОРОВЕ. АЛТЕРНАТИВНО РЕШАВАНЕ НА СПОРОВЕ
Надзорен орган за защита правата на потребителите в България е Комисията за защита на потребителите с адрес: 1000 гр. София, пл.”Славейков” №4А, ет.3, 4 и 6;  тел.: (02) 980 25 24; факс: (02) 988 42 18; гореща линия: 0700 111 22 ; уебсайт: www.kzp.bg.

При спорове относно задължения, произтичащи от договори за онлайн продажби, при който не е постигнато споразумение, Вие можете да отнесете спора към органите за алтернативно решаване на потребителски спорове (АРС) при условията и по реда на чл.181а и сл. от ЗЗП. Допълнителна информация за алтернативното решаване на потребителски спорове може да се открие в уебсайта на Комисията за защита на потребителите на адресhttps://kzp.bg и в платформата за онлайн решаване на спорове ОРС.

6.СЪДЪРЖАНИЕ И АВТОРСКИ ПРАВА
Уебсайтът съдържа авторски материали и текстове, изображения, графични лога, графики, лога на търговски марки, бази данни и софтуер, които са собственост или са лицензирани от “фирма” и са защитени от българските и други приложими закони и конвенции за авторски, сродни и други права върху интелектуална собственост. Възпроизвеждането на съдържанието, на уебсайта и/или който и да е негов елемент, обект на интелектуална собственост, може да се извършва само и единствено с писменото съгласие на “фирма”. Използването на услугите и на уебсайта не предоставя на потребителите каквито и да е права върху обектите на интелектуална собственост в цялост, нито върху която и да е част от тях.